مقدمه
آنتیاکسیدان به هر مادهای گفته میشود که بتواند فرآیند اکسیداسیون را مهار کند، مخصوصاً موادی که برای جلوگیری از خراب شدن مواد غذایی ذخیرهشده یا حذف عوامل بالقوهی اکسیداسیون در بدن یک موجود زنده استفاده میشوند.
بهترین میوه مقابله کننده با چین و چروک در کره زمین است. یک نوع توت که محصول درختان بلند جنگلهای آمازون میباشد. یکی از غذاهایی است که بیشترین میزان آنتی اکسیدان بر اساس سیستم ارزشیابی ORAC را دارد و به طور فعالی علیه سوپراکسید (یک رادیکال آزاد بسیار قوی) عمل مینماید. دو برابر زغال اخته قدرت آنتی اکسیدانی دارد.
سبزیجات با برگ سبز
گل کلم، اسفناج و کلم بروکلی دارای مواد مغذی بسیار مهمی از جمله آهناند. بناردوت میگوید برای استفاده بیشتر از این سبزیجات، آنها را در آب جوش بریزید و آب لیمو را روی آن اضافه کنید. این به شما کمک میکند آهن بیشتری از سبزیجات نسبت به خوردن خام آنها جذب کنید.
برای اینکه مواد مغذی مورد نیاز را از راه خوردن میوهها و سبزیجات دریافت کنیم میتوانیم علاوه بر خوردن این محصولات به صورت تازه، مقداری را نیز در فریزر نگهداری کنیم تا بعدا به صورت اسموتی در برنامه غذاییمان داشته باشیم.
تحقیقات تازه نشان دادهاند خوردن سبزیجات و میوه همراه با میزان کمی مکمل میتواند چهار برابر بیشتر از تنها خوردن مکملها به بدن آنتیاکسیدن برساند.
نتایج دیگری که درباره میوهها و سبزیجات به دست آمده، نیز بسیار امیدبخش است
آلو بخارا
طبق تحقیقات انجام شده، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در نصف پیمانه آلو سیاه 4873 و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل در نصف پیمانه آلو بخارا 7291 است
شکلات تلخ منبع قوی آنتی اکسیدان
بر اساس بررسی FRAP در سال ۲۰۱۰، در هر ۱۰۰ گرم شکلات تلخ، تا ۱۵ میلی مول (mmol) آنتی اکسیدان وجود دارد. این مقدار حتی از زغال اخته و تمشک هم بیشتر است که به ترتیب حاوی ۹.۲ و ۴ میلی مول آنتی اکسیدان در همان اندازه هستند.
علاوه بر این، آنتی اکسیدانهای موجود در کاکائو و شکلات تلخ به میزان چشمگیری باعث کاهش التهاب و کاهش فاکتور خطرهای بیماری قلبی میشوند.
به عنوان مثال، ۳۱ تحقیق درباره ارتباط بین مصرف کاکائو و کاهش فشار خون در افراد با فشار خون طبیعی و فشار خون بالا پرداخته است.
بروکلی و کلم کیل
بروکلی و کلم کیل از سبزیجات کلمیان محسوب می شوند و دارای فواید غذایی بسیاری می باشند. یک فنجان از بروکلی تازه حاوی ۲.۴ گرم فیبر است. یک فنجان بروکلی پخته شده نیز بیش از ۵ گرم فیبر دارد. این ماده غذایی سرشار از ویتامین ها، موادمعدنی و پلی فنول ها است
براساس مقاله منتشر شده در مجله امریکایی تغذیه بالینی، پلی فنول ها نقش مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری های دژنراتیو و سرطان ها دارند. کلم کیل نیز به عنوان یک سوپر فود به حساب می آید. این ماده غذایی در هر وعده مصرفی مقداری ویتامین C بیشتری نسبت به پرتغال دارد، همچنین کلم کیل غنی از فیبر و ویتامین A است
آنتی اکسیدانها
نقش آنتیاکسیدانها خنثی کردن برخی از مولکولهای ناپایدار در بدن ما است که ممکن است در طول التهاب ظاهر شوند. مولکولهای ناپایدار به نام رادیکالهای آزاد زمانی تولید میشوند که بدن شما دائما در معرض محرکهای محیطی مانند سموم موجود در هوا، مصرف الکل، استرس، تغذیه نامناسب و موارد مشابه باشد. مقدار بیش از حد این مولکولهای ناپایدار ممکن است باعث آسیب رسیدن طولانی مدت به سلولهای ما شود و نظریههایی وجود دارد که این نوع آسیب سلولی ممکن است منجر به بیماریهای مزمن شود. مصرف بیشتر آنتی اکسیدانها از طریق غذاها (عمدتا غذاهای گیاهی) میتواند به خنثی کردن این مولکولهای ناپایدار کمک کند
موفق باشید